Prva emisija BBC serije “Rat koji je izmijenio svijet: Nacionalizam i Prvi svjetski rat” snima se u Sarajevu, u Sarajevskom ratnom teatru SARTR, u nedjelju 22.juna 2014. g. s početkom u 19 sati. Voditelj je legendarni Allan Little. Registrirajte se.

British Council u Bosni i Hercegovini, u partnerstvu sa BBC World Service i u saradnji sa Sarajevskim ratnim teatrom SARTR, Vas poziva da prisustvujete diskusiji na temu Nacionalizam i Prvi svjetski rat u:

 

nedjelju, 22. juna 2014. godine u 19:00 sati

u Sarajevskom ratnom teatru SARTR

 

RAT KOJI JE IZMIJENIO SVIJET

 

Prvi svjetski rat je odredio kurs dvadesetog stoljeća: nakon ovog rata u zemljama koje su u njemu učestvovale više ništa neće biti isto. Stotinu godina nakon njegovog početka, British Council i BBC World Service produciraju seriju koja razmatra žestoke učinke Prvog svjetskog rata u raznim dijelovima svijeta.

 


O programu:

Ovom prilikom BBC-jev voditelj Allan Little će sa balkanskim istoričarima Bojanom Aleksovom i Amirom Duranovićem diskutovati o rađanju nacionalnih poriva tokom Prvog svjetskog rata i o snažnom utjecaju koji ovaj rat do dana današnjeg vrši na nacionalizam kao pojavu.

 

Teatarski režiser Haris Pašović, kao jedna od vodećih figura lokalne kulturne scene, predočiti će svoj lični doživljaj atentata na nadvojvodu Franza Ferdinanda i njegovu suprugu Sophie.

 

Srdačno Vas molimo da potvrdite učešće na ovom događaju registracijom putem linka ili na email: berina.bukva@britishcouncil.ba

documentary
pored seada i nihada o meni se brinu još Stariša, alias Bob Guchone, Luka Perović, Stariša, MELINA KAMERIĆ, DMAJA (dopisnica iz Austro-ugarske monarhije),Žaklina E. KENEDY (ekspertica za Italiju i dopisnik iz Australije na privremenom radu u Sarajevu, povremeno Šoba nešto sroči svima, a mi objavimo, Blecker-Decker, nešto se jednostavno prepiše, a nešto objavi uz odobrenje eminentnih autora rasprostranjenih širom planete...

Komentariši